Xizir met Naaz en Chris Keulemans

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In het interviewprogramma Xizir voert prijswinnend journalist en interviewer Hizir Cengiz (o.a. De Correspondent) een-op-eengesprekken met gasten die hij bewondert om hetgeen ze doen of maken. In de interviews zoekt hij vooral de twijfel, het verwarrende en de stilte. Tijdens de editie van 13 april zijn onder andere muzikante Naaz en schrijver Chris Keulemans te gast.

Naaz ontving op 19-jarige leeftijd prijs na prijs. Ze werd door muziekliefhebbers en -kenners geprezen. In 2020 deed ze, voor de buitenwereld: volkomen onverwachts, een stap terug. Ze zette een punt achter haar carrière om, zoals ze het zelf zegt: te werken aan haar heling. Vorig jaar maakte Naaz haar comeback met het album ‘Never Have I Ever’. De Volkskrant gaf dat album vier sterren en noemde het: “Een volwassen statement van een begenadigd singer-songwriter.” Hizir interviewt Naaz over muziek als heling, bevrijding en protest. Naaz treedt ook op.

Journalist en schrijver Chris Keulemans reisde de wereld over, naar pleinen waar men in verzet komt. Daarover deed hij verslag voor De Groene Amsterdammer en hij publiceerde onlangs het boek ‘Verzet’. Opnieuw blijkt dat Chris observeert en analyseert zoals weinig anderen dat kunnen. Chris vertelt in Xizir over groot en klein verzet en idealisme.

Ook Mees van de Voren (artiestennaam: SpaceGambler), die kleurrijke kunst maakt, op onder andere doeken en tweedehandskleding, is deze avond te gast. Hij is een hit op TikTok, omdat zijn kunst een feest van herkenning is voor veel jongeren.

Zaterdag 13 april – 20.00 uur
Entree: €7,50

Zaal 3
De Constant Rebecqueplein 20A
2518 RA Den Haag

Info: www.hnt.nl