WEZZ wint HI The Hague Student DJ Contest

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Dj WEZZ heeft dinsdagavond 28 februari de HI The Hague DJ Contest gewonnen. Hij mag daardoor in de komende zomermaanden optreden op vier Haagse festivals, waaronder het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

Aan de wedstrijd in het Paardcaf√© deden zeven jonge dj’s mee. De jaarlijkse wedstrijd is vooral bedoeld voor Haagse studenten die naast hun studie ook regelmatig achter de draaitafels staan. Een professionele jury koos de winnaar. “Het niveau lag dit jaar weer heel hoog”, zegt organisator Valentijn Schulz van De Haagse Hogeschool. “WEZZ zette de zaal op zijn kop. Met zijn positieve vibes en energieke show kreeg hij het hele publiek aan het dansen.”

WEZZ, echte naam Florian Wessiepe, is student International Creative Business bij Inholland Den Haag. Hij reageerde ‘over the moon’ op het winnen van de wedstrijd. “Deze DJ Contest winnen is een droom die uitkomt. Als twaalfjarige jongen droomde ik er al van om op grote podia te staan en nu, jaren later, gaat het eindelijk gebeuren. En dat gevoel is onbeschrijfelijk. Hard werken, veel oefenen en toewijding heeft mij hier gebracht, en ik kan niet wachten om te zien waar deze reis naartoe gaat.”

De in Duitsland geboren Wezz woont al drie jaar in Den Haag en draaide eerder op feesten in onder meer PIP en het Paard. De komende zomermaanden mag hij optreden tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag, Den Haag Outdoor, Green Garden Festival en de Introdag van De Haagse Hogeschool.

HI The Hague is een initiatief van Platform Student & Stad. Dit platform is een samenwerking van alle Haagse hoger onderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studentenorganisaties. De inzet is het studentenklimaat en de voorzieningen voor alle Haagse studenten te optimaliseren. Alle activiteiten in Den Haag voor studenten kun je vinden in de studentenapp Studar.