Gildewandeling Vrede & Recht

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Stadswandeling met een gids van het Gilde Den Haag. Wandel mee langs de herkenningspunten van de rijke geschiedenis van Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, met het Vredespaleis als het onbetwiste hoogtepunt.

LET OP: Controleer op de website van de organisator of deze wandeling door kan gaan. Staat er geen actuele informatie? Dan kan de wandeling vanwege de beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus niet doorgaan.

Vanaf de eerste Vredesconferenties in 1889 en 1907 groeide het elegante en rustige Den Haag uit tot het dynamische centrum van het wereldstreven naar vrede. Hierbij werd en wordt voortgebouwd op de traditie die al rond het jaar 1600 is begonnen met Hugo de Groot, een belangrijke grondlegger van het Internationale Recht.

Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde. Bijna 500 vrijwilligers zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)ervaring in voor hun stadgenoten. Zo verzorgt het Gilde verschillende Stadswandelingen met een gids voor zo’n 10.000 personen per jaar en is er het taalmaatjes­project SamenSpraak. De cursus Hagologie leert de deelnemers op een bijzondere manier de historie van Den Haag kennen. In Sprekershoek geven deskundigen presentaties over in de belangstelling staande onderwerpen.

Bezoek aan Vredespaleis maakt geen deel uit van de wandeling.

Vrijdag 23 april – 13.30 uur
Entree: Normaal €5,00 | Kinderen 6-12 jaar €2,50

Vertrek vanaf Vredespaleis
Carnegieplein 2
2517 KJ Den Haag

www.gildedenhaag.nl