Wandeling: Theodoor van Ravenswaaij

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Deze wandeling wordt verzorgd door de organisatie Natuurlijk Nicole en staat in het teken van het boek ‘Theodoor’ van Jasmijn Derckx dat is gebaseerd op duizenden brieven van de familie van Ravenswaaij met Theodoor van Ravenswaaij in de hoofdrol. Hij was arts in de Verenigde Staten, Nederlands-Indië en Den Haag. Ten tijde van het bombardement van 3 maart 1945 op Bezuidenhout was hij huisarts in de zwaar getroffen wijk.

Op basis van een van de grootste Haagse brievencollecties reconstrueerde Jasmijn Derckx de geschiedenis van de familie. De focus ligt hierbij op Theodoor, telg uit de derde generatie van deze internationale familie. Het bewogen leven van de arts en zijn familie speelt zich af in de periode van 1888 tot 1961. Gelukkige momenten wisselen af met tragische gebeurtenissen als oorlog, verlies, vervolging, hongersnood en ontheemding. Door het schrijven van meer dan vierduizend brieven bleef de familie nauw met elkaar verbonden. In het boek ‘Theodoor’ komen hun levenslijnen weer samen.

Natuurlijk Nicole verzorgt deze wandeling – samen met Jasmijn Derckx – door de wijk waar Theodoor woonde tijdens de oorlog. Ook het Haagse Bos wordt aangedaan tijdens deze bijzondere wandeling. De wandeling start bij Chalet ten Bosch aan de Leidsestraatweg 45 en eindigt bij Illimani aan de Theresiastraat 262 met koffie en de mogelijkheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Vooraf reserveren kan via 06-26668727.

Vrijdag 26 april – 10.30 uur
Entree: €15,00 (incl. versnaperingen en koffie)

Chalet ten Bosch
Leidsestraatweg 45
2594 BB Den Haag

Info: www.natuurlijknicole.com | www.jasmijnderckx.nl |