Gildewandeling Joods Verleden

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Stadswandeling met een gids van Gilde Den Haag. Wandel mee door de verdwenen buurt, het gebied in het centrum van de stad, waar in vroeger tijden veel Joodse stadsgenoten leefden en werkten. Met de verhalen van de gids komt de bijzondere geschiedenis van deze wijk tot leven. De start van de wandeling is bij de Nieuwe Kerk. Je eindigt bij de Boterwaag op de Grote Markt.

LET OP: Controleer op de website van de organisator of deze wandeling door kan gaan. Staat er geen actuele informatie? Dan kan de wandeling vanwege de beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus niet doorgaan.

Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen het Gilde. Bijna 500 vrijwilligers zetten zich met hun kennis, kunde en (levens)ervaring in voor hun stadgenoten. Zo verzorgt het Gilde verschillende Stadswandelingen met een gids voor zo’n 10.000 personen per jaar en is er het taalmaatjes­project SamenSpraak. De cursus Hagologie leert de deelnemers op een bijzondere manier de historie van Den Haag kennen. In Sprekershoek geven deskundigen presentaties over in de belangstelling staande onderwerpen.

Donderdag 29 april – 13.30 uur
Entree: €5,00

Startpunt bij Nieuwe Kerk
Spui 175
2511 BM Den Haag

www.gildedenhaag.nl