Wandeling: Haagse Bos en Bezuidenhout

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Stichting 3 maart ’45 zet zich in voor blijvende aandacht voor de ramp en de vele slachtoffers van het verwoestende bombardement op de wijk het Bezuidenhout op 3 maart 1945. Daarbij wil men vooral het verhaal van deze historische gebeurtenis levendig houden voor de huidige generatie in de wijk en de stad Den Haag.

Jaarlijks organiseert de stichting rond 3 maart een officiële herdenking, samen met organisaties en wijkbewoners. Ook wordt dan het verhaal van het bombardement verteld met een wandelroute ‘Wandelen door historie van Bezuidenhout’ met foto’s, filmpjes en verhalen van het straatbeeld van voor én na het bombardement. Dit gebeurt aan de hand van fotoborden op 13 locaties in de wijk Bezuidenhout.

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken is het ‘Wandelen door historie van Bezuidenhout’ dit jaar op zondag 16 en 23 april. Vrijwilligers van de stichting nemen je mee naar meerdere locaties in het Haagse Bos en de wijk Bezuidenhout waar zich ten tijde van het bombardement bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld. De wandeling duurt ongeveer een uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zondag 23 april – 11.00 uur
Entree: Gratis

Start wandeling: Juliana van Stolbergmonument (hoek Juliana van Stolberglaan en Koningin Marialaan).

www.bezuidenhout.nl