Vrijheidsvaart door de Haagse grachten

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Ooievaart heeft gids Gerard (foto) bereid gevonden om nog één keer zijn verhaal te vertellen over vrijheid tijdens een bijzondere rondvaart door de Haagse grachten.

“Vrijheid is minder vanzelfsprekend dan wel eens gedacht wordt. Wie had een jaar geleden kunnen verwachten dat de oorlog weer zo dichtbij is. Het is goed daar eens bij stil te staan. Vrijheid moet je vieren.”

De Ooievaart doet dat ook dit jaar weer mee aan de Haagse Vrijheidsweken met een speciale themavaart. Gerard vertelt een persoonlijk verhaal over de het dagelijks leven van toen: prachtig, soms ontroerend maar waarin ook de humor niet ontbreekt. Er worden herinneringen opgehaald aan de vijf jaren waarin we in onze vrijheid werden beknot en de daarop volgende roes van de bevrijding. Denk hierbij aan de logeerpartij van onze burgemeester onder de vloer van het Rode Kruisziekenhuis, de dienstweigerende violist en nog veel meer.

Begin en eindpunt: Bierkade 18b (Havenkantoor). Deze vaart is niet geschikt voor kinderen. Reserveren via onderstaande link, telefonisch via 070- 4451869 (keuze 1) of aan de balie van het Havenkantoor.

Vrijdag 3 mei – 19.00 uur
Entree: €13,50

Havenkantoor Ooievaart
Bierkade 18b
2512 AB Den Haag

Info: www.ooievaart.nl

Foto: Ooievaart