Vrijheidssoep in Haagse horeca

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Haagse Horeca en kantines serveren vanaf eind april de speciale Vrijheidssoep op het menu. Proef de Vrijheidssoep naar recept van London Loy. Ieder met een eigen interpretatie.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid. Op onderstaande website staat bij welke horecagelegenheden en kantines de soep op het menu staat. Uiteraard zijn er ook weer blikken soep met uniek ontwerp van Piet Parra te koop op veel plekken in de stad.

Op vrijdag 5 mei ontvangen de eerste 500 bezoekers van het programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag in het Provinciehuis gratis een blik Vrijheidssoep. Kom op tijd want op is op. Op het Vfonds Podium in het Provinciehuis zijn die dag onder meer optredens van jonge Haagse dichters. Ook is er een Vrijheidscollege met Natascha van Weezel, een interview van Ron Fresen met oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen en een show van Puur Gelul met onder andere Derek Otte en Maarten Spanjer.

Informatie locaties: www.haagsevrijheidsmaaltijden.nl
Informatie 5 mei: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl