Vrijheidsmaaltijd Museumkwartier

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Schuif aan bij dé maaltijd van de stad! Ontmoet op Bevrijdingsdag jouw stadsgenoten op bijzondere wijze. Lunch mee bij de grootste Vrijheidsmaaltijd van Nederland in het Museumkwartier op 5 mei op het Lange Voorhout en geniet van bijzondere optredens.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Eet op 5 mei samen de Vrijheidssoep naar recept van chefkok London Loy en spreek met elkaar over leven met vrijheid. Liever genieten van de verse soep bij een van de Haagse horeca? Op meerdere plekken staat de soep op het menu. Uiteraard zijn er ook weer blikken soep met uniek ontwerp van Piet Parra te koop op veel plekken in de stad.

Vrijdag 5 mei – 12.00 tot 13.30 uur
Entree: Gratis

Vrijheidsmaaltijd XL
Lange Voorhout
Den Haag

Informatie: www.haagsevrijheidsmaaltijden.nl

Foto: Anne Reitsma