Vrijheidsmaaltijden in de buurt

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 5 mei 1945 werd Nederland officieel bevrijd van de Duitse bezetters. Daarom is 5 mei jaarlijks de nationale Bevrijdingsdag, een officiële feestdag. Op 5 mei vieren we samen dat wij in een vrij land mogen leven.

Buurthuizen, clubs en bedrijven organiseren op verschillende plekken in de stad Vrijheidsmaaltijden waarbij je kunt aanschuiven. Op veel plekken staat verse soep op het menu. Kook samen, ontmoet andere stadsgenoten en spreek ondertussen over vrijheid.

Er zijn al verschillende Vrijheidsmaaltijden bekend en mogelijk komen er nog meer bij. Hou daarvoor de onderstaande website in de gaten. Zo zijn er meerdere Aanschuiftafels van de Participatie Keuken. In het Indisch Herinneringscentrum/Museum Sophiahof komt ook een maaltijd, net als in Wijkz Loosduinen, Zonnebloem Loosduinen, Chalet Ockenburg, Juliana Plaza, Stichting Schets en Vadercentrum Adam.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Vrijdag 5 mei – diverse tijden
Entree: Gratis (vooraf aanmelden)

www.haagsevrijheidsmaaltijden.nl