Vrijheidsmaaltijd Vadercentrum Adam

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 5 mei 1945 werd Nederland officieel bevrijd van de Duitse bezetters. Daarom is 5 mei jaarlijks de nationale Bevrijdingsdag, een officiële feestdag. Op 5 mei vieren we samen dat wij in een vrij land mogen leven.

Er zijn ook mensen die eenzaam en alleen thuis zitten. Voor deze mensen organiseert het Vadercentrum Adam in Laak op 5 mei een Vrijheidsontbijt. Het ontbijt wordt verzorgd door een groep vrijwilligers. Er is plek voor ongeveer 80 mensen. Vanaf 09.00 uur zijn de gasten welkom aan de mooi gedekte tafels voor koffie, Marokkaanse muntthee, soep, broodjes, kaas en tonijn.

Voorafgaand aan de maaltijd legt dominee Martin Mande van de Praktijk Kerk in Spoorwijk de betekenis van Bevrijdingsdag uit. Met een liedje wordt benadrukt dat vrijheid ons een zelfstandig en eigen leven schenkt, dat we mogen zeggen en doen wat we willen, zolang we daarmee anderen niet kwetsen of benadelen. Tevens zal er ruimte zijn voor de aanwezigen om hierop te reageren. Afsluitend is er een quiz met vragen over de bevrijding.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Vrijdag 5 mei – 09.00 uur
Entree: Gratis (vooraf aanmelden)

Vadercentrum Adam
Jonckbloetplein 24
2523 AR Den Haag

www.haagsevaders.nl
Aanmelden via: info@haagsevaders.nl of op het inschrijfformulier op de balie in het Vadercentrum.