Vrijheidscollege Philip Freriks

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In samenwerking met ProDemos, Bibliotheek Wateringse Veld en Stichting Vrijheidscolleges geeft Philip Freriks een Vrijheidscollege in de bibliotheek in Wateringse Veld. Deelname is gratis.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD. ER KOMT EEN NIEUWE DATUM IN HET NAJAAR.

In 1945 werd er hevig gevochten om de stad Groningen te bevrijden. Philip Freriks woonde zelf in Utrecht, maar zijn broers waren in de hongerwinter ondergebracht in Groningen, bij opa en oma. Net voordat de Duitse bezetters de stad verlieten werd Philips broertje Jan dodelijk getroffen door een verdwaalde kogel van een Canadees wapen. Met de bevrijding kwam dus ook een trauma voor de familie Freriks. In het vrijheidscollege behandelt Freriks enkele schaduwkanten van de bevrijding, ook al bracht het vooral veel goeds.

Phillip Freriks (1944) is journalist, columnist en presentator. Freriks was dertien jaar nieuwslezer bij het ‘NOS Journaal’ en presenteert vanaf 2012 het programma ‘De Slimste Mens’. In 2019 maakte hij voor Omroep Max 75 jaar na D-Day het programma ‘In de voetsporen van D-Day’.

Freriks werkte vanaf de jaren 70 als correspondent in Parijs voor diverse Nederlandse media. In de loop der jaren maakt Freriks diverse programma‚Äôs. Bovendien speelt hij in meerdere theatervoorstellingen zoals ‘De Grote Verkiezingsshow’ van Het Zuidelijk Toneel. Inmiddels werkt Philip Freriks een aantal maanden per jaar aan ‘De slimste mens’ en brengt zijn tijd samen met zijn vrouw verder door in Parijs en Corsica.

Dinsdag 14 april – 20.00 uur
Gratis

Aanmelden: 070-3536363, wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Bibliotheek Wateringse Veld
Laan van Wateringse Veld 468
2548 CL Den Haag

www.prodemos.nl
www.vrijheidscolleges.nl
www.bibliotheekdenhaag.nl