Vredespaleis en Gerechtshof

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In het bezoekerscentrum van het Vredespaleis zijn permanent een eigentijdse tentoonstelling en een indrukwekkende film te zien. Die geven in 30 tot 45 minuten een introductie op de totstandkoming van het Vredespaleis en de gerechtelijke instellingen die hier gevestigd zijn.

De informatie is beschikbaar via een audiotour in tien verschillende talen, namelijk Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Chinees, Russisch, Arabisch, Italiaan en Portugees. Ook is er een audiotour voor kinderen beschikbaar. Voor de audiotour kan je gebruik maken van de eigen mobiele telefoon.

Het Vredespaleis is de zetel van het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagsche Academie voor Internationaal Recht, de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Carnegie Stichting.

Het Visitors Centre is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Een bezoek aan het Visitors Centre is gratis. Een donatie wordt bijzonder op prijs gesteld. Wil je een bezoek combineren met een rondleiding door het Vredespaleis? Klik dan hier voor meer informatie over de – beperkte – mogelijkheden.

Entree: Gratis

Vredespaleis
Carnegieplein 2
2517 KJ Den Haag

Info: www.vredespaleis.nl