Verhalenbijeenkomst in Museum Sophiahof

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 5 mei organiseert Haags Verhaal in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum een verhalenbijeenkomst in Museum Sophiahof. Het gesprek zal gaan tussen Marianne van Praag van de Liberale Joodse Gemeente in Den Haag en Marit Buur namens de Indische gemeenschap. Twee bijzondere gemeenschappen met een band: de Tweede-Wereldoorlog in het westen en in de oost.

“Juist omdat we ons ervan bewust zijn dat er op ons continent momenteel oorlog plaatsvindt en er op zoveel andere plekken op de wereld nog geen bevrijding te vieren valt, willen wij op 5 mei stilstaan bij Bevrijdingsdag”, zegt het Indisch Herinneringscentrum over deze bijeenkomst.

Marianne van Praag (1956) is sinds 2012 rabbijn in de Liberaal-Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Van Praag dacht dat ze haar hele leven voor de klas zou staan, totdat de liefde haar na een jarenlang verblijf in Israël naar Den Haag bracht. Op 45-jarige leeftijd ging ze studeren voor rabbijn en werd vervolgens één van de zes vrouwelijke rabbijnen die Nederland telt.

Namens de Indische gemeenschap is Marit Buur te gast, docent Frans en Engels en schrijfster van de roman ‘Namens mijn vader’. Ze dook in het verleden van haar ouders, voornamelijk haar vader. Het verleden lag in een oude kist, die pas na zijn dood open ging. Daarmee ging haar Indische achtergrond opleven.

Donderdag 5 mei – 17.30 uur
Entree: €12,50

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

www.indischherinneringscentrum.nl