Vanaf nu: gratis reserveren voor de Vrijheidscolleges

Fotomodel en actievoerster Ancilla Tilia en schrijfster Jessica Durlacher geven in april twee Vrijheidscolleges in Den Haag. Ook Mardjan Seighali, de directeur van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, en beroepsmilitair Mostafa Hilali (bekend van de Facebookpagina ‘Niet mijn islam’) geven een lezing in onze stad. Vanaf nu kan je gratis reserveren voor een plek bij de Vrijheidscolleges.

Ancila400x400De Vrijheidscolleges vinden dit jaar plaats in negen provincies. De colleges zijn een jaarlijkse serie lezingen over vrijheid. Wat betekent de vrijheid van meningsuiting in een tijdperk van terrorisme en ‘haatimans’? Geldt de vrijwaring van vrees en gebrek ook voor economische vluchtelingen? Hoe gaan we om met de vrijheid van religie wanneer fundamentalisten het debat bepalen? Allemaal thema’s die aan bod komen tijdens de Vrijheidscolleges 2016.

In Den Haag worden de eerste drie lezingen, als onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken, gegeven bij ProDemos aan de Hofweg. De laatste lezing is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld. De Vrijheidscolleges zijn gratis toegankelijk

‘Four Freedoms’

Op 6 januari 1941 sprak president Franklin Roosevelt in Washington de ‘Four Freedoms’ rede uit, waarin hij vier vrijheden formuleerde die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden: de Freedom from Fear, Freedom from Want, Freedom of Speech & Expression en Freedom of Worship.

Neer informatie en reserveren: www.vrijheidscolleges.nl