Unieke reportages tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag, op woensdag 5 mei vanuit poppodium Paard, worden tussen de concerten door enkele unieke reportages vertoond, die allen te maken hebben met de thema’s Vrede en Vrijheid.

Zo besteden we aandacht aan de Vrijheidscolleges, de film ‘Oorlog in Den Haag’, een scholierenproject met gedichten over vrijheid, de oorlogscollecties van de Haagse musea en Journalist voor de Vrede Carolien Roelants. Ook komt er een speciale editie van de stand-up comedyshow Puur Gelul.

Nicolette Krul, vorig jaar nog één van de Haagse Vrijheidsambassadeurs, presenteert het negen uur durende programma vanuit een televisiestudio in de foyer van het Paard. Het gehele programma is op 5 mei tussen 13.00 en 22.00 uur te zien op Den Haag TV en verschillende websites waaronder Bevrijdingsfestivaldenhaag.nl, Bevrijdingsfestivals.nl, Denhaagfm.nl en Omroepwest.nl. Bovendien kan iedereen die dat wil het festival ook zelf streamen op de eigen website of social media.

Voor de negen uur durende marathonuitzending op Den Haag TV en online werkt het Bevrijdingsfestival Den Haag samen met Den Haag TV, Omroep West, Haags Productiebedrijf, Bureau Visueel en Minigigs.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag 2021 is een productie van de R.G. Ruijs Stichting en wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Sena Performers, ASN Bank, vfonds, BZK, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Haagse Hogeschool en Rembam Graphic Design.