(Un)heard Music Festival

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Muziek die je raakt is vaak muziek die je overvalt, op een onbewaakt moment. Of muziek die je helemaal niet kent en je verrast. Met het (Un)heard Music Festival wil het Matangi Quartet precies dát voor elkaar krijgen. Hier worden werken die niet de aandacht krijgen die ze verdienen – en daardoor zelden of nooit te horen zijn op het Nederlandse concertpodium – in de schijnwerpers gezet. Met daarnaast ook werken die in verband staan met deze ongehoorde werken en juist wél bekend zijn.

Deze achtste editie van het Unheard Music Festival draait om diversiteit. Hoe divers is de klassieke muziekwereld eigenlijk? Weerspiegelt de podiumkunsten de diversiteit van de LHBTQIA+-gemeenschap? Het Unheard Music Festival stelt deze vragen en kijkt hierbij naar het verleden, heden en de toekomst.

Dat doet het festival bijvoorbeeld met de opera ‘For a Look or a Touch’ van Jake Heggie, waarin de queer-gemeenschap van voor, tijdens en na WO2 centraal staat. Ook het openingsconcert ‘Queer Klassiek’ gaat over de vrijheid om op het podium of als scheppend kunstenaar buiten het podium je identiteit te kunnen en mogen laten zien. Het afsluitende concert ‘Freedom in Diversity’ viert dan weer de diversiteit aan artistieke zeggingskracht die er al is in de klassieke muziek, met werken van Caroline Shaw, Jonathan Dove en Julius Eastman.

Programma Unheard Music Festival

Zaterdag 4 mei
15.00 uur – Queer Klassiek, Korzo Zaal
16.30 uur – Filmvertoning Paragraph 175, Korzo Club (gratis toegang)
18.00 uur – De Keuken van Matangi, Korzo Foyer
19.00 uur – Gesprek met Sanne Pols, Korzo Club (gratis toegang)
19.30 uur – Nationale Herdenking op de Dam, Korzo Club (gratis toegang)
21.00 uur – For a Look or a Touch, Korzo Zaal

Zondag 5 mei
11.00 uur – Concert Freedom in Diversity, Korzo Zaal
12:00 uur – Vrijheidsmaaltijd – geniet van een kopje Vrijheidssoep (gratis)
12.30 uur – Workshop Radiolab kids, maak je eigen radioprogramma, Korzo Foyer

Zaterdag 4 mei en zondag 5 mei
Entree: Gratis tot €40,00

Korzo
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

Info: www.korzo.nl