Tijdreis door het Haagse Bos

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Wandel mee met een gids van Staatsbosbeheer door het Haagse Bos en maak een reis door de tijd. Kom te weten wat Napoleon in het bos zag, wat Casanova hier te deed en hoe Willem van Oranje tot op de dag van vandaag het bos beschermt. Krijg inzicht in het huidige bosbeheer en welke rol de Tweede Wereldoorlog hierin speelt.

Het Haagse Bos is een groene oase in het hectische Den Haag. In dit eeuwenoude bos maakte de rijke Haagse adel vroeger rijtochtjes en vierde ‘het volk’ feest. Die kermissen in het bos liepen zo vaak uit de hand dat ze in de 18de eeuw verboden werden. Het Malieveld is nog steeds het toneel van grote demonstraties, festivals, concerten en andere evenementen. Maar in de rest van het gebied gaat het er minder ruig aan toe.

In het Haagse Bos kom je vandaag de dag om rustig te wandelen of te luieren op een van de ligweides. Of om te kijken naar de herten, die in de romantische Koekamp, met zijn vijvers en kronkelende paadjes, loom liggen te herkauwen. En in de twee speelbossen kunnen kinderen heerlijk spelen en zelf hutten bouwen.

Praktische informatie: Het startpunt van deze wandeling ligt op loopafstand van treinstation Den Haag Centraal. Parkeren is mogelijk in Q-park garage Malieveld of CS New Babylon. Afstand wandeling: ongeveer 1.5 km. Trek fijne (wandel)schoenen aan en kleed je op het weer. De wandeling is ook geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Voor deelnemers vanaf 13 jaar. Honden niet toegestaan.

Zondag 5 mei – 10.00 uur
Entree: €10,00

Startpunt: Ingang Haagse Bos aan de Boslaan (tegenover de Malietoren)
Den Haag

Info: www.staatsbosbeheer.nl
Contact: Boswachtersteam Haagse Bos via westvoorden@staatsbosbeheer.nl

Foto: Celina Polane