Theaterconcert: Reaspora

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Een zoektocht van danseres/zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops naar de verhalen en geschiedenis die binnen de familie nooit zijn doorgegeven.

LET OP: Check de website van de organisator voor actuele openingstijden en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Sinds de zomer van 2019 reizen Anne-Fay en Felix de, door slavernij ingezette, diaspora af van hun voorouders in tegenovergestelde richting (Nederland, Aruba, Curaçao, Suriname, China en de voormalige Afrikaanse Gold Coast). De verhalen, mensen en muziek die ze tegenkomen op hun reis, verwerken ze in een muziekalbum en muziektheaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. In samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis.

Met haar EP-release in oktober 2019 maakte Anne-Fay een start in haar makersproces: ‘Onyx & Ivory’ is een crossover tussen electronica, gospel, soul en hiphop. De tracks zijn voorzien van een oogstrelende video’s en soms een maatschappijkritische boodschap.

Anne-Fay, die afstudeerde aan de Fontys Dansacademie, is een veelzijdige en eigenzinnige zangeres en performer. Haar broer Felix is video- en filmmaker. Met hun project ‘Cookachoo’ maakte het duo uitbundige muzikale acts over serieuze onderwerpen, zoals vrijheid, de vluchtelingencrisis en homo-emancipatie. Hun vogue-clip met Dries Roelvink in het Rijksmuseum bereikte via tv en YouTube een miljoenenpubliek. ‘Cookachoo’ stond o.a. op Lowlands, Paris Fashion Week, Mysteryland en Oerol. Nu gaan zij een stap verder onder de naam Onyx & Ivory, om te beginnen met een reis naar hun roots.

Vrijdag 30 april – 20.15 uur
Entree: €18,50

Theater aan het Spui
Spui 187
2511 BN Den Haag

www.hnt.nl