Theater: Trojan Wars

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Dé theaterbelevenis van HNTjong & HNT. Een verpletterende bingewatch-marathon in drie afleveringen met eten, drinken en livemuziek. Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs speelt meer dan honderd personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.

‘Trojan Wars’ is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: ‘De Ilias van Homerus’, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen. Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.

1. Happy Party
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks.

2. Slagveld bij Troje
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.

3. Onderwereld
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.

Woensdag 22 april – 17.00 uur
Entree: €29,65 tot €50,00

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

www.hnt.nl