Theater: Scherven en Flitsen

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Billy de Walle zegt over deze voorstelling: “Alle vier mijn opa’s en oma’s leven nog. Allemaal zijn ze opgegroeid in de Tweede Wereldoorlog. Twee van hen in Nederlands-Indië en twee van hen in Nederland. Uiteindelijk bracht de oorlog hen allemaal naar Den Haag. De stad waar ikzelf ook ben opgegroeid en waar ik woon.”

“Via een reconstructie van hun levensbepalende jaren als puber tijdens en na de oorlog doe ik een ultieme poging ze beter te leren kennen. Ze beter te begrijpen. Ze nog één keer de vragen te stellen over de oorlogstijd die ik nooit heb durven stellen. Voordat het te laat is en dat onmogelijk zal zijn. Maar moet je wel willen weten wat nooit verteld wordt?”

Billy de Walle (1995) is acteur en muzikant, afgestudeerd aan de HKU (2019). Hij speelde daarna in voorstellingen van onder andere HNT Jong, de Veenfabriek en Bellevue Lunchtheater. In 2022 speelde Billy de titelrol in Erik of Het Klein Insectenboek bij Het Nationale Theater. Billy speelde eerder met zijn broer Moos in Dierenverhalen en Archipelago bij Het Nationale Theater. Verder speelde hij in tv-series als Divorce en Flikken Maastricht en speelde hij een rol in de film Lost Transport. Billy is genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2020 en 2022 in de categorie Toneel, de prijs voor veelbelovende jonge, professionele kunstenaars.

Dit programma maakt deel uit van de Dakota Vrijheidsdagen. Vier dagen lang ben je in het theater aan de Zuidlarenstraat in stadsdeel Escamp welkom voor een gevarieerd programma met onder meer films, een kinderontbijt met een kinderkletsshow, de theatervoorstelling ‘Scherven en Flitsen’, een Vrijheidslunch- en diner en in het kader van Theater na De Dam de voorstelling ‘Hoe mooi ze was’. De week wordt afgesloten met een vrijheidsfestival voor de hele familie.

Vrijdag 3 mei – 20.15 uur
Entree: Gratis tot €15,00

Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag

Info: www.theaterdakota.nl