Theater: Salomonsoordeel

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Een voorstelling over het grijze gebied van de asielprocedure. Verwacht geen eenzijdig verhaal: de avond toont de grote dilemma’s binnen de asielprocedure doordat Ilay den Boer deze zelf heeft ervaren en de complexiteit ervan blootlegt.

LET OP: Check de website van de organisator voor actuele openingstijden en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Vanuit de overtuiging dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de omgang met vluchtelingen, vraagt Ilay het publiek om gezamenlijk tot een rechtvaardig besluit te komen. Maar wat betekent dat? Kunnen we besluiten nemen vanuit de huidige procedure en politiek of moeten er aanpassingen komen? Een project dat niet enkel een verhaal komt vertellen, maar ook wil leren van de bezoekers. Tijdens dit intieme en meeslepende verhaal volg je de asielprocedure en kom je tot een besluit.

Om research te doen voor dit project werkte Ilay den Boer negen maanden als een beslis– en gehoormedewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de interviews met asielzoekers en uiteindelijk beslissen of hun verhaal het recht biedt om hen een vluchtelingenstatus te geven.

Donderdag 22 april – 19.30 uur
Entree: €15,00

Theater aan het Spui
Spui 187
2511 BN Den Haag

www.hnt.nl