Theater na de Dam: Rob Verhoeven

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 22 maart 2023 was het 80 jaar geleden dat de Duitse bezetter in de Reinkenstraat 19 in Den Haag, 24 Joodse medeburgers arresteerde en wegvoerde naar Sobibor. Geen van hen keerde terug. Het Nationale Theater gaat dit verdrietige feit op 4 mei herdenken met twee minuten stilte bij het monument in de Reinkenstraat, gevolgd door een herdenkingsprogramma in Zaal 3.

Het programma bestaat uit een aantal gesprekken met onder anderen Martin van der Harst, zoon van de huishoudster van Mies Walbeehm, de vrouw die de onderduikers destijds huisvestte. Samenstelling en interviews Rob Verhoeven. Met medewerking van Lotte Velvet. Rob Verhoeven maakte zeven jaar de talkshow Verhoeven doet Buurtonderzoek en in dat kader in 2016 het programma Bijnaderinzicht, de eerste Dodenherdenking in Zaal 3.

Theater na de Dam is een landelijk initiatief van theatermakers, artiesten, kinderen en jongeren die zich inzetten om de Nationale Herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. In heel Nederland worden nieuwe voorstellingen gemaakt die op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Donderdag 4 mei – 21.00 uur
Entree: Normaal €15,00, Jongeren t/m 30 jr €11,50

Zaal 3
De Constant Rebecqueplein 20A
2518 RA Den Haag

Info & tickets: www.hnt.nl