Theater na de Dam: Hoe mooi ze was

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van Theater na De Dam, een landelijk initiatief van theatermakers, artiesten, kinderen en jongeren die zich inzetten om de Nationale Herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. In heel Nederland worden nieuwe voorstellingen gemaakt die op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Etty Hillesum is wereldberoemd geworden door haar dagboeken die ze bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Die dagboeken werden in 1981 uitgegeven onder de naam ‘Het verstoorde leven’. Ook nu is haar dagboek actueel en een inspiratiebron voor velen. Zij maakte de keuze om haat niet met haat te bestrijden, maar met liefde. De vraag is: wat voor betekenis in het hier en nu heeft datgene waar Etty voor stond?

Dinette Kooiman neemt je mee in het leven van Etty Hillesum met muziek van het Theodorakis Ensemble o.l.v. Mattie De Ryck.

Dit programma maakt ook deel uit van de Dakota Vrijheidsdagen. Vier dagen lang ben je in het theater aan de Zuidlarenstraat in stadsdeel Escamp welkom voor een gevarieerd programma met onder meer films, een kinderontbijt met een kinderkletsshow, de theatervoorstelling ‘Scherven en Flitsen’, een Vrijheidslunch- en diner en in het kader van Theater na De Dam de voorstelling ‘Hoe mooi ze was’. De week wordt afgesloten met een vrijheidsfestival voor de hele familie.

Zaterdag 4 mei – 21.00 uur
Entree: Gratis tot €20,00

Het is mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling gezamenlijk op een groot scherm naar de Nationale Dodenherdenking op de Dam te kijken. De avond start om 18.30 uur met een Vrijheidsdiner (kosten €2,00).

Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag

Info: www.theaterdakota.nl