Theater: Hitler Is Dood

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Hitler is dood. Zijn voornaamste secondanten Goebbels en Himmler hebben zich van het leven beroofd. Al snel vallen Goering en Speer in handen van het Westen. De As van het Kwaad is overwonnen, de wereld ligt in puin. Er moet aan de grote wederopbouw begonnen worden en schuldigen moeten worden gestraft. Deze voorstelling is onderdeel van de theatermanifestatie Theater Na de Dam.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Op 30 april 1945 beroofde Adolf Hitler zich in zijn bunker in Berlijn van het leven. Naar aanleiding van die verjaardag maakt Stijn Devillé een nieuwe versie van zijn bekroonde klassieker uit 2009. ‘Hitler Is Dood’ ging in première in mei 2009 en werd door het Nederlandse vaktijdschrift De Theatermaker TM uitgeroepen tot beste muziektheatervoorstelling van het jaar. De voorstelling werd een instant-klassieker en toerde vijf jaar lang door Vlaanderen. In december 2009 kreeg Stijn Devillé de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het stuk.

Voor Theater Na de Dam zetten op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Maandag 4 mei – 20.30 uur
Entree: €18.00 tot €21,50

Theater aan het Spui
Spui 187
2511 BN Den Haag

www.hnt.nl