The Explainers: West-Papua

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In het kader van Haagse Vrijheidsweken presenteert Museum Sophiahof in samenwerking met Stichting ZMP (Zelfbeschikking Molukkers en Papoea’s) op donderdag 18 april een programma over het streven naar zelfbeschikking van Papoea’s vanuit een historische insteek.

Deze zevende editie van The Explainers heeft als thema ‘Zelfbeschikking West-Papua’. Hierbij verkennen we de wortels van het huidige conflict in West-Papua, inclusief de historische rol van Nederland. Wist jij bijvoorbeeld dat West-Papua vroeger Nederlands Nieuw-Guinea heette?

Voorafgaand aan het sprekersprogramma is er de mogelijkheid om vanaf 18.00 uur een authentieke Papoea-maaltijd (verzorgd door Taste of the Pacific) te nuttigen in het Museumcafé. Vervolgens gaat host Chrissy Flohr de diepte in met Vien Sawor over het streven naar zelfbeschikking van Papoea’s vanuit een historische insteek waarbij Vien ook een persoonlijk verhaal zal delen.

Hierna gaan we in gesprek met Vien Sawor, Aad Kamsteeg (ZMP), Dick Breeuwer, Vera Wesseling en Erisam Ap, waarbij de bezoekers ook de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en deel te nemen aan de interactieve discussie. Als afsluiter zal er een artistiek optreden plaatsvinden waarna Insos (Stichting Informatie Melanesië) vertelt over een mini-expo. De avond eindigt rond 21.30 uur.

Donderdag 18 april – 19.00 uur
Entree: €10,00 (€18,00 incl. authentieke Papoea-maaltijd)

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

Info: www.museumsophiahof.nl