The Explainers: Vrijheid West-Papua

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De aandacht groeit voor een bredere blik op ons koloniale verleden. Heb jij behoefte aan tekst en uitleg bij dit ingewikkelde verleden? En ben je benieuwd hoe deze gedeelde geschiedenis nu nog steeds doorwerkt? Museum Sophiahof presenteert vanaf vrijdag 14 april 2023 maandelijks de talkshow The Explainers met als eerste thema De vrijheidsstrijd van West-Papua.

Tijdens The Explainers zullen experts een actuele kwestie gelinkt aan voormalig Nederlands-Indië duiden. Samen gaan we de diepte in en verkennen we verschillende perspectieven. West-Papua heette vroeger Nederlands Nieuw-Guinea. Ondanks de door Nederland beloofde onafhankelijkheid en een volksraadpleging volgde toch overdracht aan Indonesië. Tot op heden strijden de Papoea’s voor hun vrijheid.

Op vrijdag 14 april 2023 gaan wij tijdens een interactieve discussie met de woordvoerder van Free West-Papua Campaign Raki Ap dieper in op deze problematiek. Hij deelt de laatste ontwikkelingen. Hip hop/urban artist Waiiress geeft met haar muzikale bijdrage een stem aan haar Papoea roots. Proef de fot-fot en laat je verrassen door de authentieke smaak van Papua.

Vrijdag 14 april – 19.00 uur
Entree: €7,50 (inclusief drankje en hapjes)

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

Info: www.museumsophiahof.nl
Tickets: www.twelveticketing.eu

Foto: Nichollas Harrison