Vrijheidsweken in Podium Noord

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op 5 mei wordt ook in Podium Noord de vrijheid gevierd, met de voorstelling ‘De Clown van Aleppo’ en een talkshow waar het thema vrijheid wordt besproken en bevraagd.

We beginnen de avond met de voorstelling ‘Clown van Aleppo’ van Amro Kasr. In de theatervoorstelling vertelt Kasr het op waarheid gebaseerde verhaal van de clown van Aleppo. Een clown die van geen ophouden wist en tegen beter weten in doorging met het maken van grappen. Zelfs in tijden van oorlog koos hij ervoor kinderen te blijven vermaken. Samen met zijn publiek zoekt Amro naar wat ons hoop geeft en wat ons verbindt. Over humor in bange tijden.

Na een korte pauze volgt de talkshow ‘Vrijheid in Verbondenheid’. Hierin zal gespreksleider Emmylou Aben (PitZtop) in gesprek gaat met drie verschillende bewoners van Haagse Hout; een overlevende van de bombardementen in Bezuidenhout, een bewoner uit SoZa (Yhshom Azeze) en iemand die zelf geen oorlog heeft meegemaakt (Frank Kuijpers, Stichting 3 maart ’45). Wat betekent vrijheid voor individuen met verschillende intersecties en het belang van een community voor hen en ons allen? Kan het verlangen naar vrijheid ons verbinden? De avond wordt muzikaal omlijst door Sofia Samarskaya en bewonersinitiatief De Estafette verzorgt de hapjes.

Podium Noord is het nieuwe podium voor kunst en cultuur in stadsdeel Haagse Hout. Podium Noord organiseert, faciliteert en ontplooit kunst- en cultuurprojecten waarbij stadsdeelbewoners, vrijwilligers en partners uit Haagse Hout mee kunnen doen. Podium Noord gelooft in de bindende, helende en grensverleggende kracht van kunst en cultuur. Zij zet kunst en cultuur in voor impact en empowerment en geeft kunst en cultuur een plek in het dagelijkse leven van bewoners van stadsdeel Haagse Hout.

Donderdag 5 mei – 20.00 uur
Entree: €10,00 | Ooievaarspas €5,00

Podium Noord
Diamanthorst 183
2592GD Den Haag

www.podiumnoord.nl