Studenten De Haagse Hogeschool helpen Bevrijdingsfestival Den Haag bij verdere professionalisering

Opnieuw heeft een grote groep studenten van De Haagse Hogeschool onderzoek gedaan naar het Bevrijdingsfestival Den Haag. Als onderdeel van hun studie Bedrijfskunde MER deden drie groepen studenten een half jaar lang onderzoek naar het imago van het festival onder bezoekers en niet-bezoekers. Afgelopen week werden de onderzoeksresultaten gepresenteerd.

HHS2018 2Uit de onderzoeken blijkt dat het festival steeds meer aansluiting weet te vinden bij met name jonge Hagenaars, maar dat er tegelijkertijd ook nog steeds veel jongeren zijn die een beeld hebben van het festival dat niet overeenkomt met de werkelijkheid. “Bezoekers die voor het eerst naar het Bevrijdingsfestival Den Haag komen zijn vaak zeer verrast door het brede aanbod aan muziekstijlen en de goede sfeer op het festivalterrein”, merkte een van de onderzoekers op.

Festivalorganisator Gerard van den IJssel is blij met de inhoudelijke samenwerking met de onderwijsinstelling. “De Haagse Hogeschool sponsort het festival nu al enkele jaren. Zonder die financiële bijdrage zouden we het festival nooit kunnen organiseren zoals het nu is. Maar net zo belangrijk is het dat dankzij de ‘kennissponsoring’ het festival ook inhoudelijk elk jaar beter wordt door de samenwerking.”