Rondvaart: The Jewish History Tour

Geplaats door Gerard van den Ijssel

On May 5 we celebrate our freedom. We protect the freedom that we enjoy and often take for granted. The guide tells the tour in English. The cruise takes 90 minutes and includes a free drink and some bites.

LET OP: Check de website van de organisator voor actuele aanvangstijden en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

The Hague Boat organiseert deze Engelstalige rondvaart. De rondvaart duurt 90 minuten en is inclusief een welkomstdrankje en een zoutje aan boord.

De Tweede Wereldoorlog heeft diepe sporen nagelaten in Den Haag. De joodse bevolking werd gedeporteerd. De stad werd gebombardeerd, woningen werden gesloopt en in het laatste oorlogsjaar raakte de stad volledig in verval. Voor de oorlog was er een grote joodse gemeenschap van ongeveer 17.000 joden in Den Haag. Ruim 14.000 van hen werden gedeporteerd. Ongeveer 10.700 Haagse joden, waaronder 1.700 kinderen zijn in concentratiekampen vermoord.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol oorlog en onderdrukking.

Zondag 2 mei – 13.00 uur
Entree: Duoticket voor 2 personen €45,00

Opstapplek: Naast Hilton Hotel
Hoek Mauritskade/Zeestraat

www.thehagueboat.com