Rondleiding: Gevechten om Ockenburgh

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Studiegroep Historisch Ockenburg (SGHO) organiseert, in samenwerking met de Stichting Herdenking Militaire Erehof ‘s-Gravenhage, rondleidingen op en rond het landgoed Ockenburgh.

LET OP: Check de website van de organisator voor actuele aanvangstijden en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Vliegveld Ockenburg was een Nederlands vliegveld uit 1919 dat tot 1946 heeft bestaan en lag in Kijkduin. Tussen 10 en 15 mei 1940 was Ockenburgh de plaats van hevige gevechten tussen de Duitse invallers en de Nederlandse verdedigers

Tijdens de rondleidingen wordt stilgestaan bij plekken die tijdens de Duitse invasie in mei 1940 een belangrijke of een cruciale rol hebben gespeeld. Er wordt verteld hoe de aanval en herovering tot stand kwamen. Ook wordt aandacht besteed aan het schijnvliegveld en wordt er een bezoek gebracht aan het militaire ereveld van het Gemenebest op de Gemeentelijke Begraafplaats Westduin. De gidsen geven met behulp van foto’s uitvoerige informatie, maar beantwoorden ook vragen. Aanmelden is verplicht.

Zaterdag 1 mei – 10.30 en 13.00 uur
Entree: Gratis

Aanmelden: sgho@hotmail.nl

Verzamelen bij ingang landgoed Meer en Bosch
Heliotrooplaan 5
2555 MA Den Haag

www.vliegveld-ockenburg.net