Ronald Giphart, Aafke Romeijn en Natascha van Weezel spreken tijdens Vrijheidscolleges in Den Haag

In de aanloop naar 5 mei worden in het hele land ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers zoals Özcan Akyol, Charles Groenhuijsen, Dieuwertje Blok, Stephan Sanders, Ronald Giphart, Natascha van Weezel, Sinan Can, Aafke Romeijn en Rajae El Mouhandiz. De Vrijheidscolleges vinden jaarlijks plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals. Alle sprekers delen in een college hun eigen visie op vrijheid.

In elk college laten de sprekers zich inspireren door de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst. Het zijn de vier waarden waarop onze samenleving is gebaseerd. Ook het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei ‘In vrijheid kiezen’ komt terug in de colleges. Na afloop ontstaat er met het publiek een gesprek. Deze dialoog over vrijheid is belangrijk om bewust te blijven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Bijna alle colleges zijn gratis toegankelijk. Enkele colleges zijn besloten, bijvoorbeeld op scholen. De sprekers en data van de Vrijheidscolleges staan online: www.vrijheidscolleges.nl.

De Vrijheidscolleges in Den Haag maken onderdeel uit van de Haagse Vrijheidsweken, die dit jaar plaatsvinden van 12 april tot en met 10 mei. De rest van het programma van de Haagse Vrijheidsweken wordt medio maart bekend gemaakt.

Vrijheidscolleges Den Haag

15 april: Aafke Romeijn
Bibliotheek Escamp | Leyweg 811
RESERVEER

19 april: Natascha van Weezel
Vadercentrum Adam | Jonckbloetplein 24
RESERVEER

5 mei: Ronald Giphart
Bevrijdingsfestival Den Haag | Malieveld
RESERVEREN NIET NODIG