Residentie Orkest: Mahler 9

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De laatste, compleet afgeleverde symfonie van Mahler sloot het hoofdstuk van de Romantiek en is een expressie van een ongehoorde liefde voor deze wereld en de wens om te leven in vrede. Een monumentaal werk dat iedereen minimaal één keer in het leven gehoord zou moeten hebben.

De uitvoering van de symfonie heeft Gustav Mahler zelf niet meer mogen meemaken, de Negende was het laatste werk dat hij voltooide. Door kenners wordt het aangemerkt als het slotstuk van de Romantiek. Dit is een stroming die bekend staat om zijn ingewikkelde constructies, nieuw instrumentgebruik en het uitdiepen van de menselijke gevoelswereld.

Dit alles is ook zeer kenmerkend voor Mahler, die persoonlijk werk schreef, en altijd op zoek was naar de uiterste grenzen van zijn vak – zonder die te overschrijden. Kortom: op zoek naar het sublieme, dat de luisteraar dwingt een deel van zichzelf los te laten. Deze monumentale laatste compositie van Mahler wordt gedirigeerd door gastdirigent Antony Hermus, de Nederlandse chef-dirigent van het Belgian National Orchestra.

Vrijdag 28 april – 20.00 uur
Van €34,00 tot €62,00 | Jongeren t/m 26 jaar of student: €10,00

Amare
Spuiplein 150
2511 AM Den Haag

Info: www.residentieorkest.nl
Tickets: www.ticketmatic.com