Refugee Millennial: Vrijheid

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Millennials zijn mensen uit de generatiegroep die geboren is tussen 1981 en 2000. In theorie worden millennials beschreven als een narcistische en ongeduldige generatie, maar bovenal een generatie die het begin van het computertijdperk heeft meegemaakt. Millennials ondervinden echter ook problemen van de sociale druk en prikkels die dit tijdperk met zich meebrengt. Refugee millennials zijn onderdeel van deze generatiegroep. Wat hen verbindt is dat zij allen rond de jaren ’90 met hun familie naar Nederland zijn gevlucht. Ze hebben gewoond in azc’s, moesten opnieuw een taal leren en zich aanpassen aan een nieuw land.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

In de programmareeks The Refugee Millennial nemen refugee millennials het woord op het podium en in het publiek. Er is een dialoog met het publiek. Het doel? Herkenbare ervaringen delen. Daarmee staat de interactie tussen ervaringsdeskundigen centraal.

Volgens de cijfers zijn refugee millennials succesvol als het gaat om opleiding en integratie. Deze groep deelt relatief weinig over hun achtergrond, in deze programmareeks maken zij een uitzondering. Middels creatieve vormen wordt gedeeld hoe het is om millennial, Nederlander en voormalig vluchteling te zijn. De Refugee Millennial-avonden zijn altijd eerlijk én vol humor. Welke invloed heeft je vluchtachtergrond op je plek in de samenleving en je persoonlijke relaties? En wanneer ben je geen vluchteling meer?

In deze editie gaan de refugee milennials met elkaar in gesprek over het thema vrijheid. Wat betekent dat voor jou? Wat betekent dat voor een generatie wiens ouders vrijheid niet kenden?

Woensdag 22 april – 20.00 uur
Entree: Gratis

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA Den Haag

www.humanityhouse.org