FacebookEvent

VRIJHEIDSCOLLEGE: AAFKE ROMEIJN

MAANDAG 15 APRIL – 19.30 UUR

De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Op 6 januari 1941 sprak president Franklin Delano Roosevelt in Washington de ‘State of the Union’ uit, de jaarlijkse regeringsspeech voor het Amerikaanse volk. Zijn rede ging de geschiedenis in als de ‘Four Freedoms’ rede: Roosevelt formuleerde vier vrijheden die voor iedereen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de freedom of fear, freedom from want, freedom of speech & expression en de freedom of worship.

Op maandag 15 april geeft Aafke Romeijn een Vrijheidscollege in bibliotheek Escamp. Aafke Romeijn maakt muziek, schrijft boeken en is actief als journalist. Ze is een creatieve duizendpoot die niet bang is om het achterste van haar tong te laten zien. In 2016 bracht ze een succesvolle single uit met rapper Sef en ook de conceptplaat ‘Versplintering op rechts’ over de Tweede Kamerverkiezingen. In 2018 presenteerde ze haar literaire debuut ‘Concept M’ waarin ze de gedachtewereld van een terroriste verkend. Romeijn is zeer actief op Twitter, schrijft opiniestukken voor de Volkskrant en werkt als columnist bij Vrij Nederland. Op dit moment treft ze voorbereidingen voor een boek met als thema Europa.

Dit Vrijheidscollege wordt georganiseerd door de Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met ProDemos en Bibliotheek Escamp.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Bibliotheek Escamp, Leyweg 811, 2545 HA Den Haag.

Meer informatie: www.vrijheidscolleges.nl en www.prodemos.nl