FacebookEvent

VRIJHEID-EXPRESS: BELEEF HET IN HET HAAGSE BOS

ZATERDAG 20 APRIL – 14.00 TOT 17.00 UUR

Een bijzonder cultureel festival van amateurs en professionals, van wijkgenoot en Hagenaar, van oud tot jong, kortom voor iedereen die van cultuur houdt of ermee bezig is. Met tijdens deze editie ook veel aandacht voor de gebeurtenissen in het Haagse Bos tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek de Vrijheid-express bij de Haagse Bosbrug aan de Bezuidenhoutseweg, tussen de Laan van Nieuw Oost Indie en de kruising met de Carel Reinierskade. Stichting 3 maart ’45 is aanwezig met enkele Digitales over het vergissingsbombardement op Bezuidenhout. Wandelgids Nicole Mekel geeft een toelichting op haar wandeling Bommen op Bezuidenhout. En je kan het Geheim Vogeldagboek van Henk Kortekaas inzien dat vol staat met beklemmende oorlogservaringen.

Maak vervolgens een cultureel rondje om de Bosvijver met bigband Skavenhage, dans van Het Dansatelier, circusacts van Circaso, zangeres Margreet Schuemie, verhalenverteller Carel Wiemers, zanger Jikke van der Velde, zangduo Brul, theater van Deep Deep en artiesten van het Koninklijk Conservatorium en het Diamanttheater. Groene workshops, muziekworkshop, bodemdiertjes zoeken, gedichten en liederen van Constantijn Huygens en een excursie door boswachter Jenny van Leeuwen.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Vertrekpunt is het grasveld nabij het fietspad langs paleis Huis ten Bosch.

Meer informatie: www.natuurlijknicole.com