THEATER NA DE DAM: MAAK JE OVER MIJ GEEN ZORGEN

ZATERDAG 4 MEI – 21.00 UUR

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen verspeid over het land gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

In het kader van Theater Na de Dam presenteerde Firma MES in 2018 ‘Maak je over mij maar geen zorgen’. Bij de verbouwing van restaurant Walter Benedict wordt een koffer met brieven en foto’s gevonden. De brieven zijn geschreven tussen 1938 en 1945 en blijken eigendom van de Joodse Israël Bachrach, die in 1942 vanuit Den Haag naar Zwitserland vluchtte.

Theatergroep Firma MES hoorde over dit verhaal tijdens een etentje en duikt voor Theater Na de Dam in de inhoud van de koffer. Wie was deze Israël? Hoe is zijn leven verlopen en wat vertellen zijn brieven ons nu? Van en door Roos Eijmers, Thomas Schoots en Lindertje Mans. Met grote dank aan Hans Pols.

Entree:
Normaal: €10,00
Ooievaarspas: €5,00

Bezoekadres: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag.

Meer informatie: www.theaternadedam.nl