RONDLEIDING: HET BINNENHOF IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

MAANDAG 6 MEI – 15.30 UUR

Tijdens de Haagse Vrijheidsweken biedt ProDemos een themarondleiding aan over het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog.

Nederland werd tijdens de Tweede Wereldoorlog bezet door Duitsland. Dit had gevolgen voor veel aspecten van de samenleving, zo ook op het Binnenhof. Tijdens deze 1,5 uur durende rondleiding duik je dieper de geschiedenis in van het Binnenhof in de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde hier in de jaren tussen 1940 en 1945? Waarom vluchtte Koningin Wilhelmina naar Londen? Vergaderden Tweede en Eerste Kamer tijdens deze jaren? En wat was bruine Prinsjesdag? Op deze en meer vragen krijg je antwoord.

De rondleiding, onder leiding van een gids, bestaat uit een buitenwandeling die je langs tal van bekende en belangrijke plekken voert, waaronder Paleis Noordeinde, het Kabinet van de Koning en het Plein. Inclusief bezoek aan de Ridderzaal.

De rondleiding wordt gegeven op donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en maandag 6 mei, steeds om 15.30 uur. De rondleiding duurt 1.5 uur.

Het boeken van tickets kan via een online reserveringssysteem. Daarnaast kun je de rondleiding boeken voor een groep (max 30 personen) via de afdeling Arrangementen (arrangement@prodemos.nl of 070 7570 200).

Entree:
€ 11,00

Bezoekadres: Bezoekerscentrum ProDemos, Hofweg 1, Den Haag.

Meer informatie: www.prodemos.nl