FILM EN LEZING: VARTA1, LVIV, UKRAINE

ZATERDAG 13 APRIL – 19.00 UUR

Via installaties, filmvoorstellingen en discussies onderzoekt ‘Hybrid Peace’ aan de hand van kunst en forensische kennis de betekenis van het begrip ‘waarheid’ in het politieke landschap.

Op zaterdag 13 april wordt de film ‘Varta1, Lviv, Ukraine’ vertoond. De film uit 2015 is een reconstructie van de sfeer en reacties aan het einde van de Euromaidan protesten, toen activisten in Lviv het heft in eigen handen namen en de ordehandhaving van de politie overnamen. De film gebruikt de walkie-talkie communicatie tussen de patrouillerende activisten om vragen te stellen bij de ware aard van de revolutie. Wat is zelf-organisatie? Hoe creëer je een democratie? Wie beslist welke straffen er worden opgelegd? Waar is het centrum en waar is de periferie van de revolutie? Waar begint het en waar eindigt het? Een kort machtsvacuüm kan een moment van groot potentieel herbergen, waarin de gebeurtenissen van het verleden worden bekeken en de strategieën voor de toekomst worden besproken. De film bezoekt de mondaine plekken in de stad om te onderzoeken of historische en revolutionaire onzekerheid daar nog steeds aanwezig is.

Tijdens deze avond, waarbij de voertaal Engels is, wordt ook een lezing gegeven door fotograaf, antropoloog en filmrecensent Yuriy Hrytsyna uit Oekraïne.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag.

Meer informatie: www.stroom.nl