FILM EN LEZING: OLEKSIY RADYNSKI

ZONDAG 28 APRIL – 19.00 UUR

Via installaties, filmvoorstellingen en discussies onderzoekt ‘Hybrid Peace’ aan de hand van kunst en forensische kennis de betekenis van het begrip ‘waarheid’ in het politieke landschap.

Op zondag 28 april is er een filmvoorstelling en lezing door filmmaker en schrijver Oleksiy Radynski uit Oekraïne.Deze avond – de voertaal is Engels – geeft inzicht in de pre- en post-revolutionaire werkelijkheid van de gepolariseerde en geradicaliseerde Oekraïense samenleving. Oleksiy Radynski becommentarieert fragmenten van documentaire films uit de periode 2013 – 2019 en gaat in op thema’s als de proxy politiek van de Russische staat (‘Incident in the Museum‘,‘People Who Came To Power‘), de dialectiek van geweld (‘Integration‘), het “economisch kolonialisme” van de EU (‘The Film of Kyiv. Episode One‘), en ecologisch stedelijk verzet (‘Landslide‘).

Oleksiy Radynski is een filmmaker en schrijver die woont en werkt in Kiev. Zijn films zijn vertoond op o.a. Oberhausen International Short Film Festival, DOK Leipzig, e-flux (New York), SAVVY Contemporary (Berlijn) en Institute for Contemporary Arts (Londen). Recentelijk is zijn werk te zien geweest op Berlinale Forum Expanded, in Museum of Modern Art (New York), Shtab (Bishkek), en Architectural Association (London). Teksten van zijn hand zijn gepubliceerd in Proxy Politics: Power and Subversion in a Networked Age (Archive Books, 2017), Art and Theory of Post-1989 Central and East Europe: A Critical Anthology (MoMA, 2018), en in e-flux journal. Hij is een van de leden van het Visual Culture Research Center.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Stroom, Hogewal 1-9, Den Haag.

Meer informatie: www.stroom.nl