FacebookEvent

EXPOSITIE: OORLOG IN DE LUCHT – DEN HAAG 1940-1945

Den Haag heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden. Het oorlogsgeweld heeft duizenden slachtoffers geëist, de joodse gemeenschap werd gedecimeerd en vele inwoners doorstonden de hongerwinter niet. Ook door de luchtoorlog boven de stad vielen vele doden op Haags grondgebied. De luchtaanvallen, beschietingen, bombardementen, neerstortende vliegtuigen en V2-raketten hebben enorme schade in de stad aangericht en groot menselijk leed veroorzaakt.

Henk Ambachtsheer (Afdeling Monumentenzorg & Welstand, gemeente Den Haag) en Corien Glaudemans (Haags Gemeentearchief) schreven over de luchtoorlog boven Den Haag het boek ‘Oorlog in de lucht – Den Haag 1940-1945. Bescherming–oorlog–wederopbouw’. Deze expositie behoort bij het boek.

De presentatie van het boek vindt plaats op 11 april 2019, de dag waarop het 75 jaar geleden was dat het Centraal Bevolkingsregister in Villa Kleykamp aan de overzijde van het Vredespaleis werd gebombardeerd en waarbij 65 doden en vele gewonden vielen. Het boek is vanaf 12 april verkrijgbaar in de boekhandels en op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. De expositie in het Atrium is te zien tot en met 8 mei 2019.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Atrium Stadhuis, Spui 70, Den Haag.

Meer informatie: www.atriumcityhall.nl