FacebookEvent

EXPOSITIE: MIJNLEVEN

De fototentoonstelling Mijnleven in het Atrium van het stadhuis is gemaakt door het Geneva International Centre for Humanitarian Demining (GICHD), om aandacht te vestigen op de International Day of Mine Awareness op 4 april en ontmijnen een gezicht te geven. De expositie is van 9 tot en met 30 april in het Atrium te zien (behalve op Tweede Paasdag, maandag 22 april).

Een fotoserie van Johannes Müller laat de gevolgen zien die explosieve oorlogsresten op gemeenschappen hebben, belicht de mensen, die hiervoor een hoge prijs hebben betaald en zij die hun leven aan het ontmijnen hebben gewijd. De levensgrote portretfoto’s geven de bezoeker een indringend en persoonlijk beeld van de getroffenen en een diep gevoel van empathie voor de ontmijning. De foto’s zijn genomen in Bosnië-Herzegovina, Libanon en Columbia.

Het GICHD streeft naar een veilige omgeving, zonder risico van onontplofte explosieven en ondersteunt zijn partners wereldwijd bij het redden van levens en de stimulering van de economische ontwikkeling. Door het geven van workshops en trainingen, de ontwikkeling van concepten, methoden en instrumenten en de promotie van het effectieve en efficiënte gebruik van hulpbronnen, ondersteunt het GICHD de doelen van het ontmijnen: levens redden, grond ter exploitatie teruggeven en ontwikkeling bevorderen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Zwitserse Ambassade in Nederland. Zwitserland streeft naar een wereld zonder nieuwe slachtoffers van mijnen, clusterbommen en explosieve oorlogsresten en is een medeoprichter van het GICHD.

Voor meer informatie over de International Day of Mine Awarenes: www.gichd.org/4april.

Entree:
GRATIS

Bezoekadres: Atrium Stadhuis, Spui 70, Den Haag.

Meer informatie: www.atriumcityhall.nl