FacebookEvent

DOCUMENTAIRE: STAD VAN TWEE LENTES

DONDERDAG 18 APRIL – 19.30 UUR

Wanneer de oorlog met IS in Irak bijna ten einde is, wil het elfjarige meisje Ala’ met haar familie terugkeren naar hun huis in Mosul. Door Ala’s ogen worden de verwoestende gevolgen van oorlog op het leven in de stad echter pijnlijk duidelijk. Op zoek naar een nieuw toekomstperspectief, lijkt hoop net zo waardevol als schaars.

Parallel aan de terugkeer van Ala’ en haar familie, werken Lise Grande, hoofd van de humanitaire missie van de Verenigde Naties, en de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans, dag en nacht om mensen te helpen veilig terug te kunnen keren naar Mosul. Ze bevinden zich in hetzelfde land als Ala’, maar hun leefwerelden liggen eindeloos ver uit elkaar.

Stad van twee lentes is zowel een uniek inkijkje in het werk van de internationale gemeenschap in oorlogsgebied, als een indringend, intiem portret van de impact van oorlog en menselijke veerkracht in de moeilijkste omstandigheden mogelijk.

De film duurt ruim een uur. Na afloop praten we verder over de film en de wederopbouw van Mosul met verschillende experts.

Entree:
Normaal: €8,50
CJP, Studentenpas of 65+pas: €5,00
Ooievaarspas: €4,25

Bezoekadres: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag.

Meer informatie: www.humanityhouse.org