FacebookEvent

CONCERT: THE ARMED MAN

ZATERDAG 4 MEI – 18.30 UUR

Internationaal en grotesk anti-oorlogspektakel met opera-achtige dramatiek, geschreven voor gemengd koor, solisten, muezzin en orkest. De componist, Sir Karl Jenkins, gaf dit anti-oorlog stuk als ondertitel mee: ‘A mass for peace’.

De muziek varieert van imposant tot dreigend en van explosief tot verstild. In het stuk is ‘The last post’ opgenomen, gevolgd door een stilte. Dat gaf bij initiatiefnemer Hans Matla de doorslag om zich er sterk voor te maken juist dit stuk uit te voeren op 4 mei, waarbij er naartoe wordt gewerkt, om dat moment precies om 20.00 uur te laten plaatsvinden. Om samen, uitvoerenden en toehoorders, het moment van de stilte te beleven en af te sluiten met een gezamenlijk gezongen Wilhelmus. Daarna wordt het muziekstuk uitgespeeld. Op weg naar vrede.

Synchroon aan het muziekstuk loopt de film ‘The Armed Man’, met beelden van oorlogsvoorbereidingen, politieke leiders, de gevolgen van oorlog en terrorisme, door de eeuwen en de wereld heen. Muziek en film vormen een indringende en aangrijpende combinatie, ook voor de jeugd als toekomstige bewaarders van de vrede. Juist ook gericht op deze tijd, waarin beeld en geluid elkaar versterken en de interesse heeft van vele leeftijdsgroepen. Een meer dan aangrijpende beleving!

Entree:
€10,00

Bezoekadres: Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12, 2513 AM Den Haag.

Meer informatie: www.dutchjenkinschoir.nl