Pop-up Koloniaal Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Vorig jaar presenteerde het Haags Historisch Museum ter gelegenheid van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden een tentoonstelling over het koloniale verleden én heden van regeringsstad Den Haag. Deze tentoonstelling wierp een nieuw licht op de complexe geschiedenis van Den Haag en het Nederlandse kolonialisme en maakte veel los bij bezoekers.

Tot begin augustus zal een pop-up presentatie rond dit onderwerp door Den Haag reizen en te zien zijn in zeven wijken. De pop-up presentatie belicht de koloniale geschiedenis van Den Haag. Het biedt het publiek een verdiepende kijk op hoe het koloniale verleden nog altijd verweven is met het hedendaagse stadsleven. Tijdens de Haagse Vrijheidsweken is de opstelling te zien in Bibliotheek Haagse Hout.

Voor diegenen die de complete ervaring van de tentoonstelling willen (her)beleven, is er de mogelijkheid om een virtuele rondleiding te volgen via deze link. Bezoekers bewegen zich online gemakkelijk door de tentoonstellingszalen, kunnen de bijzondere objecten bekijken en lezen en zien wat voor rol de regeringsstad in het Nederlandse koloniale systeem heeft gespeeld.

Dinsdag 9 april tot en met maandag 22 april – Openingstijden bibliotheek
Entree: Gratis

Bibliotheek Haagse Hout
Theresiastraat 195
2593 AJ Den Haag

Info: www.bibliotheekdenhaag.nl