GEEN FLESSEN, GLAS EN BLIK
Graag wijzen wij erop dat er streng zal worden toegezien op meegebracht glaswerk, blik en flessen. Deze zijn nadrukkelijk verboden op het festivalterrein. Ervaringen uit voorgaande jaren hebben geleerd dat glas en blik ernstige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. En eerlijk is eerlijk, zonder horeca-inkomsten kan een gratis festival niet bestaan.

VEILIGHEID
Zowel vóór als achter de schermen zijn veel mensen bezig om het festival in goede banen te leiden. Volg voor je eigen veiligheid altijd de aanwijzingen van politie en security direct op. Mocht er onverhoopt iets vervelends gebeuren, onderneem dan zelf geen andere actie dan dit meteen door te geven aan politie of security.

EHBO
Ongevallen zitten in een klein hoekje. Gelukkig is er bij het Bevrijdingsfestival Den Haag zeer deskundige opvang aanwezig. In geval van nood kan iedere security-medewerker om hulp gevraagd worden. De EHBO is gevestigd tussen de twee podia.

INVALIDENPLATFORMS
Het Malieveld is goed toegankelijk voor invaliden. Hou er wel rekening mee dat er soms wat gaten en bobbels in het grasveld kunnen zitten. Bij het Mainstage en bij het Sena Performers Stage zijn invalidenplatforms, waar mensen samen met één begeleider gebruik van kunnen maken.

OORDOPPEN
Bescherm je gehoor tegen hard geluid. Oordoppen zijn te verkrijgen bij de informatiestand op het festivalterrein.

TOILETTEN
Vrijheid mag dan het uitgangspunt zijn bij het Bevrijdingsfestival Den Haag, de vrijheid van wildplassen valt daar uiteraard niet onder. Maak s.v.p. gebruik van de (helaas niet gratis) toiletten op het festivalterrein.

SAMEN VOOR EEN SCHONER BEVRIJDINGSFESTIVAL
NederlandSchoon en de Bevrijdingsfestivals zijn een meerjarige samenwerking aangegaan met als doel om de Bevrijdingsfestivals schoon te houden. Zwerfafval is een groot probleem op evenementen van deze omvang. Voor je het weet, ligt het terrein bezaaid met flesjes, chipszakken en andere rommel. De Bevrijdingsfestivals zetten met ondersteuning van NederlandSchoon in op het zichtbaar schoonhouden van het terrein. Jij kan ook meehelpen. Gooi je afval in de afvalbakken! Samen voor een schoner Bevrijdingsfestival. | www.nederlandschoon.nl

SENA ONTKETENT JONG TALENT
Sena Performers behartigt sinds 1993 de belangen van muzikanten en producenten. Zij krijgen een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Sena zet zich elke dag in voor de rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 25.000. Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als stichting zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag creëert Sena een podium voor regionaal, aanstormend muziektalent: het Sena Performers Stage. Dat doen zij niet alleen in Den Haag maar in totaal op veertien plaatsen in Nederland. Artiesten krijgen zo de kans zich te presenteren aan het grote publiek. De podia maken onderdeel uit van een uitvoerig en actief sociaal-cultureel beleid. Sena zet zich in samenwerking met regionale poppodia en organisaties met volle overtuiging in voor regionaal talent. De Sena Performers Stages zijn daar een perfect voorbeeld van. Talent ontketend! | www.sena.nl

AMBASSADE VAN DEN HAAG
De Ambassade van Den Haag ondersteunt ook dit jaar weer het Bevrijdingsfestival Den Haag. Op verschillende plekken in de stad – zoals bij treinstation Den Haag Centraal – staan vrijwilligers van de Ambassade van Den Haag om de bezoekers de weg te wijzen naar het festival op het Malieveld of naar het podium van het Bevrijdingsfestival in het gebouw van de Tweede Kamer.
Ruim 200 trotse Hagenaars die zich met passie en enthousiasme inzetten voor een gastvrij Den Haag, dat is de Ambassade van Den Haag. De organisatie draait bijna volledig op vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat bezoekers van evenementen en toeristen zich welkom voelen in onze stad. Meer dan 60 dagen per jaar zijn de City Hosts actief in de stad. Tijdens verschillende gelegenheden ontvangen zij bezoekers met een brede glimlach en helpen hen op weg. Daarnaast ondersteunt de Ambassade van Den Haag toeristische instellingen in het verbeteren van hun gastvrijheidsperformance. | www.ambassadevandenhaag.nl