Openstelling bunkers Scheveningen

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In 1943 bouwde de Duitse bezetter in de Nieuwe Scheveningse Bosjes een commandocentrum bestaande uit een dertiental bunkers. Vanuit deze bunkers en enkele gevorderde villa’s voerde de ‘Verteidigungsstab Scheveningen’ het commando over de verdediging van Den Haag.

Stichting Atlantikwall Museum Den Haag heeft op deze locatie een commandobunker, een manschappenbunker en een toiletbunker weer toegankelijk gemaakt en authentiek ingericht. Ook zijn er originele voorwerpen van Duitse en Geallieerde strijdkrachten tentoongesteld en kan je foto- en videomateriaal uit de bezettingsjaren bekijken.

Den Haag werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen. Gelegen op een strategisch cruciaal punt aan de Noordzee en dichtbij Londen en Duitsland, werd in de stad veel verwoest door zowel bezetter als – de latere – bevrijders.

De Stichting Atlantikwall Museum Den Haag maakt deel uit van het Netwerk Atlantikwall Zuid-Holland. In opdracht van de provincie Zuid-Holland en samen met gemeenten, terreinbeheerders, ondernemers en erfgoedorganisaties werkt deze stichting aan het behoud en het beleefbaar maken van de erfgoedlijn Atlantikwall.

Zondag 5 mei – 10.00 tot 16.00 uur
Entree: €2,00 tot €8,00

Widerstandsnest 318
Badhuisweg (ter hoogte van nummers 119-133)
2597 JM Den Haag

Info: www.atlantikwallmuseum.nl