Streams: Open Joodse Huizen

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Open Joodse Huizen is een programma van kleinschalige, particuliere herdenkingsbijeenkomsten, waarin herinneringen aan gebeurtenissen en mensen worden opgehaald. Ook dit jaar zal Open Joodse Huizen online plaatsvinden. Op 3 en 4 mei 2021 worden op 13 adressen verspreid door het land livestreams uitgezonden.

Op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde vertellen nazaten, schrijvers, historici en andere betrokkenen persoonlijke verhalen over de Jodenvervolging, verzet en bevrijding. Door het kleine particuliere verhaal te vertellen kan het publiek nadenken over de gevolgen van oorlog in een mensenleven en de betekenis van vervolging en vrijheid.

In 2021 wordt Open Joodse Huizen verspreid door het land op 13 adressen georganiseerd en via livestreams uitgezonden. Vanuit Den Haag is op maandag 3 mei een livestream te zien.

Elke bijeenkomst begint met het noemen van de namen van de mensen die op het bewuste adres worden herdacht. Vervolgens vertelt iemand zijn/haar levensverhaal en licht zijn/haar persoonlijke motivatie toe om dit verhaal te vertellen.

Maandag 3 mei – 12.00 uur
Entree: gratis

Open Joodse Huizen Online

www.openjoodsehuizen.nl