Nicky Manuputty & Tasilo Pieck

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op zondag 7 mei 2023 delen saxofonist Nicky Manuputty en gitarist Tasilo Pieck op bijzondere wijze hun verhaal in de multidisciplinaire duoshow Ons Verhaal in Museum Sophiahof.

Centraal in de show staat de Molukse afkomst van beide muzikanten en de liefde voor muziek. Een mix van docu-interviews, live-muziek en boeklezingen passeren de revue.

De multidisciplinaire duoshow is een intieme ontdekkingsreis naar de betekenis en waarde van muziek. Voor het eerst deelt Nicky Manuputty zijn persoonlijke verhaal met een groot publiek. Zijn album My Story (2012) sluit perfect aan bij de autobiografische roman van Tasilo Pieck: En toen was het stil. De muziek door beide muzikanten komt van ver en heeft een diepe emotionele lading.

Over Nicky Manuputty
Een saxofonist van wereldformaat die het in Indonesië tot de allerhoogste top heeft gehaald. Echter ging dat niet zonder slag of stoot. Het leven in voormalig concentratiekamp Kamp Vught achterlatend en op de bonnefooi naar Jakarta. In Nederland werkte Nicky al samen met o.a. de succesvolle zangeres Do en kwam steeds meer op de radar van de Nederlandse muziekbusiness. Wat bezielde hem om dit alles op te geven?

Over Tasilo Pieck
Tasilo Pieck groeide op in de Molukse wijk en Venlo-Zuid als oudste zoon van een gezin van vier. Al jong ontdekte hij het gitaarspelen en zijn talent bleef niet onopgemerkt. Voor praten en het uiten van emoties was geen plek. Zijn gevoeligheid vond maar één uitlaatklep en dat was de muziek. Helaas was dat niet voldoende. Een identiteitscrisis en een diepe innerlijke strijd waren het gevolg.

Zondag 7 mei – 14.00 uur
Entree: €15,00

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

Info: www.museumsophiahof.nl
Tickets: www.twelveticketing.eu