Online Dialoog in Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Voorafgaand aan de Dodenherdenking zal Dialoog in Den Haag van 15.00 tot 17.00 uur een online dialoog organiseren over het thema ‘Wat betekent herdenken voor u, voor jou?’

Dialoog in Den Haag organiseert samen met verschillende organisaties dialogen in de stad. Zij werkt daarbij met actuele thema’s die de meeste stadsgenoten aangaan. Zo nodigen zij stadsgenoten uit tot verder nadenken en ook tot meer verbinding met elkaar.

Het is 76 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en Nederland herdenkt nog altijd op 4 mei de doden en viert nog steeds op 5 mei de bevrijding. Nog steeds houdt bijna negen op de tien Nederlanders twee minuten stilte op 4 mei om 20.00 uur. Nog steeds vormt de Tweede Wereldoorlog een moreel ijkpunt.

Maar inmiddels loopt de route naar betrokkenheid van herdenken en vieren niet meer alleen via de Tweede Wereldoorlog. Er zijn nieuwe wegen bijgekomen. Een groot aantal mensen herdenkt op 4 mei alle oorlogsslachtoffers wereldwijd, van welke oorlog dan ook. Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid, een open samenleving en de democratische rechtstaat die Nederland kenmerkt. Deze verworvenheden zijn niet vanzelfsprekend en we mogen er zorgvuldig mee omgaan. Meer dan vroeger hebben we op 4 en 5 mei aandacht voor hoe de samenleving ervoor staat en de wereld. Dit doen we met elkaar, ook in Den Haag

In deze dialoog nodigen we u uit om gezamenlijk te herdenken en met elkaar te ontdekken wat herdenken in de huidige tijd voor u betekent. Aanmelden kan bij via email bij Wendy Meijer (wendy@dialoogindenhaag.nl), o.v.v. aanmelding dialoog 4 mei – samen herdenken.

Dinsdag 4 mei – 15.00 uur
Gratis

www.dialoogindenhaag.nl