Nieuwe Badkapel: Nacht van Bevrijding

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Van 4 op 5 mei vindt de Nacht van Bevrijding plaats in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. In de vroege ochtend komen de bezoekers bij elkaar en wachten vanuit het donker van de nacht op het licht van zonsopgang. Daarmee bewegen zij zich samen van het herdenken van 4 mei naar de bevrijding van 5 mei.

In deze nacht laten de bezoekers zich meevoeren door de opkomende zon, totdat Bevrijdingsdag aanbreekt. Ondertussen luisteren zij naar muziek, horen ze verhalen en staan ze stil bij oorlog en vrijheid; thema’s die nu weer actueel zijn.

Hanneke Gelderblom vertelt tijdens de Nacht hoe zij als Joods meisje de oorlog overleefde, en neemt de bezoekers mee in wat in vrijheid leven van ons vraagt. De Oekraïense celliste Katja Dirven vertelt over de situatie in haar land en brengt Oekraïense muziek ten gehore. Daarnaast is er volop andere mooie muziek, poëzie en stilte.

Het programma duurt ongeveer een uur. Na afloop is er koffie/thee en een croissant. Iedereen is welkom. De toegang is vrij. Tijdens de Nacht is er de mogelijkheid om een gift te geven aan Giro555, t.b.v. de situatie in Oekraïne.

Foto: G.J.H. van Roon

Donderdag 5 mei – 04.45 uur
Entree: Gratis

Nieuwe Badkapel
Nieuwe Parklaan 90
2687BV Den Haag

www.nieuwebadkapel.nl